Szilvával töltött barna csiperke gomba bacon szalonnával

 

 

Igazi Húsvéti ínyenc falatok!

Gomba tojás :-).

 

Hozzávalók:

  • 10 db közepes barna csiperke gomba
  • aszalt szilva
  • bacon szalonna
  • só, bors
  • vaj

Elkészítés:

A gombát folyó vízben megmosom, nem kell pucolni. A gomba szárát kitöröm, a gombafejeket sózom, borsozom. Nagyobb gombafejek esetén, vagy ha nem akarunk kínlódni az összeillesztéssel, akkor a megtöltött gombfejeket egyesével tekerjük be bacon szalonnával.

Az aszalt szilvával kibélelem a gombafejeket majd hasonló méretűeket párosítom, összefordítom és bacon szalonnával összefogatom. Az előkészített gombatojásokat kivajazott tűzálló tálba teszem. Én tettem mindegyikre egy kicsi vajat is. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. Tálalhatom egészben, vagy ha egy kicsit hűlt ketté vágva.

Jó étvágyat!

Ha friss gombára vágysz, ne felejtsd el hogy minden szombaton Biopiac. Nagyszombaton (04.03-án) is várunk! Kínálat: bőséges barna csiperke és laskagomba!

Helyszín: 1124 Budapest, Csörsz u. 18. (MOM Kult Udvara) Nyitva tartás: szombat 6.30-13.00

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.