5+1 dolog, amitől a szaloncukor egészségtelen lehet

Vajon tudjuk mit eszünk? Mit adunk gyerekeinknek?

  1. Nem tudjuk mit veszünk! Csak olyan helyről vásároljunk, ahol tájékoztatást kapunk az összetevőkről! Még jobb, ha termék csomagolásán mi magunk is meggyőződhetünk a szaloncukor összetevőiről!
  2. Ha kisebb élvezeti értékű kakaós masszából, azaz tejbevonóból készül a szaloncukor-bevonat, akkor a kakaóvajat egyéb olcsóbb növényi zsírokkal helyettesítik. A jó minőségű csokoládé legalább harmincöt százalékban tartalmaz kakaó-szárazanyagot
  3. Kerüljük az E-számot tartalmazó szaloncukrokat.
  4. Túl sok cukrot tartalmaz. Nagyon jó, hogy nem, vagy nem csak cukor, hanem szőlőcukor, vagy pl. kókuszcukor  is van benne, ez kevésbé terheli meg a szervezetet.
  5. Túl aromás. Figyeljünk rá, hogy az ízét aromák, vagy természetes összetevők biztosítják.

 

+1 A szaloncukrok tartalmazhatnak glutént, tejterméket! Ha Glutén, vagy laktózérzékenységünk van fokozottan figyeljünk az összetevőkre!

Kapcsolódó írás:

Bio szaloncukor! Egészséges és Finom! 5+1 egészséges összetevő.

Kóstoltad már?

Dr Ganolife Bio szaloncukor igazi hungarikum, szemenként dekoratív papírba csomagolt, csokoládé bevonatos édesség, amelyet a magyar családok a karácsonyfa díszítésére is régóta használnak. A hazai karácsony elképzelhetetlen szaloncukor nélkül. A Ganodermás szaloncukor igazi kuriózumnak számít a hazi piacon, ui. összetevőinek nagy része BIO gazdaságokból származik, adalékokat, színezőanyagokat nem tartalmaz. Emellett dekoratív csomagolásánál fogva kiválóan alkalmas akár ajándékozási célra is egészséges ételeket kedvelő ismerőseink, barátaink, családtagjaink számára. Az idei évtől 3 féle ízben kapható: kókuszos, málnás és kávés ízű termékünk is megvásárolhat.

Bio belga csoki mázas falatok.

KÓKUSZ- GANODERMA GOMBA SZALONCUKOR CSOKOLÁDÉVAL MÁRTVA

Összetevők: kókuszcukor*, étcsokoládé*, rizsszirup*, kókuszliszt*, kókuszreszelék*, kókuszolaj*, tápióka keményítő*, ganoderma gombapor*.

MÁLNA-GANODERMA GOMBA SZALONCUKOR CSOKOLÁDÉVAL MÁRTVA

Összetevők : kókuszcukor*, étcsokoládé*, rizsszirup*, kókuszolaj*, málnapor, tápióka keményítő*, ganoderma gombapor*.

KÁVÉ-GANODERMA GOMBA SZALONCUKOR CSOKOLÁDÉVAL MÁRTVA

Összetevők : kókuszcukor*, étcsokoládé*, rizsszirup*, kókuszolaj*, tápióka keményítő*, kávépor*, ganoderma gombapor*. Koffeint tartalmaz!

*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó összetevő.

Tápanyagtartalom 100g termékben: Energia 1886 KJ/449 kcal, zsír 18,4g, ebből telített zsírsavak 14,17g, szénhidrát 68 g, ebből cukor 44g, fehérje 2 g, nátrium (só) 0,1g.

Tartósítószert, színezéket nem tartalmaz. GMO mentes termék.

www.drganolife.hu

2 Responses to 5+1 dolog, amitől a szaloncukor egészségtelen lehet

  1. Baliga Antalné szerint:

    Ez szuper,jó hogy gondolnak az egészséges nasikra csak kérdés, hogy megfizethető-e…mert ugyebár az a fránya ünnep legyen már ünnep, ne a haszonszerzésről szóljon már valakiknek hanem a SZERETETRŐL!!!😉🙄

    • biogomba szerint:

      Igen az ünnep a szeretettről lenne jó, ha szólna. Ebbe bele tartozik az is, hogy megbecsüljük mások munkáját, megbecsüljük, ha egy termékben minőségi alapanyagok vannak. Nem miden a haszonszerzésről szól. Van aminek értéke van. Ilyen a szeretet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.