Gyöngyösi Sándor a Duna Tv, Család-barát című műsorában Dr Csomai Zitával

Sándor ma (2021.05.31-én) Dr Csomai Zitával a Család-barát műsor vendége. Nézd meg az élőadást 10:3-től, vagy a felvételt a Médiaklikk oldalán.

Zita és Sándor a Fülöpjakabi Bio Gomba Farmon termesztett gombakölteményekből főznek finomat és természetesen egészségeset.

 

Terítéken a csodálatos süngomba:

Thai kókuszos tészta süngombával

Hozzávalók: süngomba csíkokra vágva, 1 üveg bambuszrügy, 500 ml kókusztejszín, 500 g rizstészta, só, bors, fokhagymapor, őrölt gyömbér, kurkuma,

Elkészítése:

Odateszünk egy edényben vizet a tisztának, amikor forr, kifőzzük a tésztát.

Pici kókuszzsíron lepirítjuk a csíkokra vágott süngombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bambuszrügyet, kókusztejszínnel felöntjük. Gyömbér, kurkuma megy bele.

Amikor a tészta nagyjából megfőtt, leszűrjük, hideg vízzel lemossuk és bekeverjük a tejszínes masszába.

A legvégén kockázott kápia paprika, zellerszár, csípős mehet rá, de nem kötelező.

Gombakrémleves pirított déli tőkegombával

Hozzávalók:

Vegyes gombák (laska, barna csiperke, shiitake, süngomba) és déli tőkegomba, 1-2 krumpli, 2 dl mandulatejszín, só, bors, petrezselyemzöld

Vegyes gombákat apróra vágva megpirítjuk, felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Egy-két kockára vágott krumplit hozzáadunk. kb 10-15 percig főzzük, a tűzről levéve mandulatejszínnel az egészet krémesre turmixoljuk. a végén apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Közben a déli tőkegombát egészben pirosra pirítjuk, majd a tányérokban adjuk a leveshez.

Tálalhatjuk kenyérkockákkal, más gombával, pirított sárgarépával húsevők kolbászcsipsszel, szalonnakockával.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.