Ganoderma természetes allergia ellenes tulajdonságai

Az allergia népbetegség, az immunrendszer túlműködése okozza, aminek következtében olyan, számára ártalmatlan anyagokat is veszélyesként érzékel, mint a pollenek. Ezek ellen harcol, amikor hisztamin felszabadulását indítja el a szervezetben, a könnyezés, tüsszögés, viszketés jelzi, hogy meg akar szabadulni ettől az anyagtól, a pollentől.

A tüneti kezelések az allergiás tüneteket szüntetik meg, a hisztamint blokkolják, a gyulladást csökkentik helyileg, mint például a szteroid orrspray az orrnyálkahártyán, vagy az antihisztamin tabletták, szemcseppek.

Immunterápiával idővel elkerülhetjük, vagy jelentősen csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket, mely a kiváltó okra hat. Az immunrendszer kisiklott működését állítja helyre.

Reishi (Ganoderma lucidum) allergia elleni immunterápiát segítő tulajdonságai:

 • immunmoduláns
  A gombák különféle immunszabályozó vegyületeket tartalmaznak, mint például terpének és terpenoidok, lektinek, gombás immunmoduláló fehérjék (FIP) és poliszacharidok. *
  Különösen a Ganoderma lucidum poliszacharidok befolyásolhatják az immunsejteket és az immunrendszerrel kapcsolatos sejteket, beleértve a B és T limfocitákat, dendritikus sejteket, makrofágokat és természetes gyilkos sejteket, elősegítve az immunszerv növekedését, a citokin felszabadulást és más immunszabályozó funkciókat.**
 • antialergén
  A Reishi gombában található triterpének, ganoderinsavak olyan természetes vegyületek, melyek anti-allergikus hatással rendelkezik, mivel gátolja a hisztamin felszabadulását.***
 • adaptogén
  Az adaptogén vegyületek egységes jellemzője, hogy az összes sejtre hatnak, és kiegyensúlyozzák azok működését. Egy adaptogénnek kiegyensúlyozó hatása van a szervezet életfunkcióira, függetlenül attól, hogy ez a funkció milyen irányban mozdult el korábban, csökkenteni, vagy növelni szükséges az adott funkciót. (Wikipédia) Természetgyógyászok allergiában, magas vérnyomásban, vírusfertőzésben és bronchitiszben szenvedő pácienseknél is alkalmazzák. A pecsétviaszgomba adaptogén hatása kiterjed a méregtelenítésre, hangulatra, étvágyra, életerőre és a mentális éberségre.
 • gyulladáscsökkentő
  A gomba gyulladásgátló vegyületei kémiai szerkezetük szempontjából igen változatos csoportot alkotnak. A Ganoderma Lucidum esetében ide tartoznak a poliszacharidok, terpenoidok (triterpének), Lucideninsav, ganodersav.****

A megfelelően működő immunrendszer egyik kulcsa a C-vitamin. Kiváló antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis hatására a szervezeted eredményesen szembeszáll az ellenálló-képességet veszélyeztető, káros szabadgyökökkel. A C-vitamin emellett hatékonyan csökkenti a gyulladásos tüneteket, és mérsékeli az allergiás jelenségért felelős hisztamin hatását. A ganoderma gomba jobb hasznosulása érdekében a C vitamin fogyasztása mindenképpen javasolt.

A kellemetlen tünetek elkerülése a jobb közérzet érdekében érdemes megfontolni a gyógygombák alkalmazását a kiegészítő, illetve prevenciós terápiában!

Bio Ganodermás termékek

Kapcsolódó írások:

Béta-glükán, aktiválja az immunrendszer sejtes alkotóit.

Tudtad, hogy a ganoderma szerves germánium tartalma növeli a vér oxigéntelítettségét?

Gyógygombák és az immunrendszer

Természetgyógyász Magazin: Gyógygombák / XII. évfolyam 6. szám, A gombák nemcsak finomak, hanem gyógyíthatnak is

Forrás:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92757/

*https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7712035/

**https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31777013/

***https://www.jstage.jst.go.jp/article/cpb1958/33/4/33_4_1367/_article

****https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4258329/

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.