Gombagulyás

Gombaleves egy kicsit másképp! Igazi magyaros étel.

Hozzávalók: barna csiperke gomba, sárgarépa, gyökér, tarhonya, só, bors, esetleg egy kis póréhagyma, vagy vöröshagyma, de ez nem fontos, petrezselyem zöld

 

Elkészítése:

  • Zöldségeket megtisztítom, karikákra vágom.
  • Hagymát szintén megtisztítom és apróra vágom.
  • A gombát nem kell megpucolni, csak folyóvízben megmosni, majd felszeleteljük.
  • Tarhonyát megpirítjuk.
  • Az aprított hagymát megdinszteljük, a tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, felöntjük kevés vízzel, majd a zöldségekkel feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt hozzáadjuk a gombát is és készre főzzük. A végén megszórjuk petrezselyem zölddel.

Bio friss gombát szombatonként a budapesti biopiacon lehet vásárolni.

Helyszín: 1124 Budapest, Csörsz u. 18. (MOM Kult Udvara)
Nyitvatartás: szombat 6.30-13.00

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.