Gombagulyás

Gombaleves egy kicsit másképp! Igazi magyaros étel.
Hozzávalók: barna csiperke gomba, sárgarépa, gyökér, tarhonya, só, bors, esetleg egy kis póréhagyma, vagy vöröshagyma, de ez nem fontos, petrezselyem zöld
Elkészítése:
- Zöldségeket megtisztítom, karikákra vágom.
- Hagymát szintén megtisztítom és apróra vágom.
- A gombát nem kell megpucolni, csak folyóvízben megmosni, majd felszeleteljük.
- Tarhonyát megpirítjuk.
- Az aprított hagymát megdinszteljük, a tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, felöntjük kevés vízzel, majd a zöldségekkel feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt hozzáadjuk a gombát is és készre főzzük. A végén megszórjuk petrezselyem zölddel.
Bio friss gombát szombatonként a budapesti biopiacon lehet vásárolni.
Helyszín: 1124 Budapest, Csörsz u. 18. (MOM Kult Udvara)
Nyitvatartás: szombat 6.30-13.00
Gombás recepteket itt találsz: https://www.gombavarazs.hu/blog/category/gombas-receptek/
Vélemény, hozzászólás?