Bográcsos gombapörkölt, Gyöngyösi Sándor

Gomba paprikás elkészítésének mikéntjei között csak fantáziánk szoríthat határok közé.

Ha most szombaton ellátogatsz Budapesten a Csörsz utcai Biopiacra (a MOM Művelődési Ház udvarán) laskagombát, sárga lakát, barna csiperkét és déli tőkegombát egyaránt tehetsz a hétvégi gombapörköltbe. 🙂

Ebben a videóban megmutatom nektek hogyan készítem, ha nagyszámú vendégseregre készülök.

VIDEÓ ITT

Ha valaki kedvet kapott, de nem akar 30 főre főzni, akkor íme egy laskagomba paprikás recept. Természetesen ezt is lehet vegyes gombából készíteni.

Gombapaprikás:

  • 50 dkg gomba (laskagomba)
  • 2 evőkanál olaj vagy kókuszsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • fekete bors
  • fűszerkömény
  • kb. 1 dl lecsó (nyáron 1 paradicsom és 1 zöldpaprika)

Az összevágott hagymát az olajban (vagy kókuszzsírban) üvegesre pirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, beletesszük a lecsót (vagy a friss paradicsomot, paprikát), és egy kevés vízzel félóráig főzzük, hogy szép sima mártást kapjunk (aki akarja össze is turmixolhatja fél óra után). Ekkor rakjuk bele a megtisztított, cikkekre vágott gombát. Kezdetben többször megkavarjuk, míg a gomba össze esik. Ne tegyünk hozzá sok vizet, mert a laskagomba is ereszt levet.  Majd sózzuk, fűszerezzük és puhára pároljuk.

Még több videó:

Biogomba Konyha Gyöngyösi Sándor

Még több recept:

Gombás receptek

Kérd Biogomba Tudástárunkat: Biogomba Tudástár

Biogombás termékeink: www.biogombabolt.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.