Gyöngyösi Sándor lett az év Biogazdája

Magyar Biokultúra Szövetség 2019-ben Gyöngyösi Sándort választotta az év Biogazdájának.

GYÖNGYÖSI SÁNDOR BIOGAZDA

 

Gyöngyösi Sándor a gyógygombák termesztését és értékesítést őstermelőként kezdte biogazdálkodásában. Gyógygombák közül elsőként a Ganodermát, magyar nevén pecsétviaszgombát termesztését indította el. Mára számos különböző gomba fajtát termeszt: Ganoderma Lucidum, Shiitake, Süngomba, Déli tőkegomba, Laskagomba, Sárga laskagomba, Fafül gomba, Gyapjas tintagomba, Ördögszekér laskagomba, Barna csiperke.

Minőségi és mennyiségi elvárások miatt, 2013-tól a gyógygombák feldolgozása saját családi vállalkozásában Gyöngyösi és Társai Kft bio minősített élelmiszer üzemében történik.

Gombatermesztő részleg nyitott gazdaságként várja az érdeklődőket. Előadásokkal, egészségnapok szervezésével igyekszik minél szélesebb körben termékeit bemutatni, és azokról megfelelő tájékoztatást adni, orvosi szakértők támogatásával.

Gyöngyösi Sándor, mint a biogomba termesztés fő képviselője, előadásokban, interjúkban népszerűsíti a  bio termelés és  az egészséges táplálkozást Magyarországon és a szomszédos országokban egyaránt.

Gyógygombák termesztésében elért eredményei, saját rendezvényei, valamint előadásai, riportjai a helyi értékmegőrzés támogatásával szülő faluja és Bács-Kiskun megye hírnevét is öregbíti.

 

Gazdasága  falusi és megyei rendezvényeknek, értekezleteknek is otthont ad, elsősorban vállalkozás fejlesztési, környezetvédelmi, klímastratégiai, vízgazdálkodási területen.

A biogomba farm közkedvelt célpontja magyar és külföldi csoportoknak, iskoláknak, kertbarátoknak. Külföldi delegációk is gyakran megfordulnak a megyében, sőt az országban egyedülálló látványt nyújtó gombatenyészetben.

 

 1. augusztusában Fülöpjakab hírnevének öregbítéséért, a település közösségi életének támogatásáért “FÜLÖPJAKABÉRT kitüntetésben részesült.
 2. októberében a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, Bács-Kiskun Megye Vidékfejlesztéséért díjat adományozta a megye hírnevének öregbítésért és a bio gyógygomba termesztésben elért eredményeiért, munkásságáért.

 

Jelmondatunk: „ Ősi tudással a modern kor emberéért.”

 

Hitvallásunk:  Élet-Minőség

 

Élet: A Ganoderma lucidum hatásai életet, vitalitást jelentenek.
Minőség: Bio gazdaság által termesztett, illetve előállított termékek megbízható, magas minőséget képviselnek.
A két szó együtt az életminőség, és az életkedv várható javulására mutat rá.

www.biogomba.hu

5 Responses to Gyöngyösi Sándor lett az év Biogazdája

 1. Régen a Sanyinak sáros volt a cipője, amikor jött dolgozni a toronyhoz. Lenézte némely kolléga ezért. Mindig mondta, hogy én tanyáról jövök, bakker! Most is erről a tanyáról jön, habár nem a toronyhoz, de felnéznek rá az emberek. Lehet azért, mer már nem sáros a cipője? Aligha hiszem, és szívből gratulálok ahhoz, amit létrehoztatok!!!

 2. Pánczélné Judit szerint:

  GRATULÁLOK !!! büszke vagyok Rád!!!facebook-on ha tehetem mindig megosztalak

  Pánczélné Judit Székesfehérvár

 3. Hagymási Imréné szerint:

  Az elért eredményeihez gratulálok. További sikeres munkát és jó egészséget kívánok az egész családnak.
  Már egy kis csoporttal jártam Önöknél. Igazán nagy élmény volt látni a gazdaságot.
  Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.