Biogomba Nyílt Nap 2019

Köszönjük nektek ezt a 10 évet!

5. éve, hogy május végén megnyitja kapuit a látogatók előtt Gyöngyösi Sándor biogomba farm. Az idén is nagyon sokan döntöttek úgy ebben a gyönyörű tavaszias időben, hogy meglátogatják Európa egyik legnagyobb bio minőségű gyógygombákat termesztő helyét Fülöpjakabon.

Az egész napos rendezvény mindenki számára biztosított szórakozást, tanítást, felvilágosítást a gombákról. Szakavatott vezetők magyarázatával lehetett megnézni a bio gyógygomba termesztés teljes folyamatát.

Szakmai előadóink  – Prof. Dr. Dinya Zoltán MTA doktora, Dr Dóda Ildikó,  Dr Csomai Zita, Béky László természetgyógyász, tanár –   „telt házas” előadásokon mutatták be a gyógygombák egészségügyi hasznosságát, a legújabb kutatási eredményeket.

Az idelátogatókat  ingyenes termék kóstolóval vártuk:  teákat, kávét, gombás kenyérlángost ízlelhették meg a kedves vendégek.

Az ebéd  a  Farm fái alatt jól esett mindenkinek, s mindezt megkoronázta  a Szent Anna borászat bio bor kínálata.

Ebéd után Csenki Attila a Dumaszínház humoristája csalt vidámságot  az arcokra.

Látogatóink veterán traktorokkal és a Hovány autószalon kínálatával is találkozhattak.

A kis és nagy gyermekek lovagolhattak, keramikus vezetésével agyagot formázhattak, gombás foglalkozáson is részt vehettek . A bátrabbak csodás arcfestéssel kedvenc szerepükbe bújhattak. Délután mindenki arcára mosolyt rajzoló bohócok segítségével óriás buborékok repkedtek.

Délután Horváth Lászlóné Kovács Terézia vezetésével gyógynövény túrán is részt vehettek az érdeklődők. Terike  a farm körül 41 gyógynövénnyel, szegfűgombával ismertette meg a túra résztvevőit.

A nap folyamán más egészséges életmódot segítő szakemberekkel és termékekkel is megismerkedhettek az érdeklődők, így Nagy Ervinné homoktövis készítményeivel,  a Pi víz technológia jelentőségével Kovács Imre az „Ez víz” jóvoltából, valamint erdélyi só készítményekkel.

 A nap fénypontjaként az immár 10 éves Fülöpjakabi Bio Gyógygomba Farm emlékplakettekkel, rövid megemlékezéssel, csodaszép tortával mondott köszönetet a Farm életét segítő szakembereknek.

A tombola sorsoláson értékes  ajándékok találtak gazdára. A fődíj az ANDROMÉDA TRAVEL UTAZÁSI IRODA kettő darab görögországi szállásfelajánlása volt, valamint a ZÖLDHÁZ  Bio Panzió ajándékutalvány.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, hogy ez a csodálatos nap létrejöhetett!

Köszönettel tartozunk a segítő családtagoknak, barátoknak, képviselőinknek, alkalmazottainknak és a támogatóinknak!​

Gyöngyösi Sándor és felesége

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.