A szaloncukor igazi ünnepi finomság. Vajon tudod, hogy mi van a szaloncukorban?
Neked mi jut eszedbe a szaloncukorról? Egy kis bűnözés, vagy egészséges táplálék (persze mértékkel 🙂 ) .
Sajnos az árverseny sok gyártót a silány, egészségtelen alapanyagok használatára kényszeríti. Mindenképpen olvassuk el az összetevőket. Legyen a te szaloncukrod egy falatnyi csokiba zárt egészség!
Mire figyeljünk:
- Ne vegyünk olyan szaloncukrot aminek nem ismerjük az összetevőit, nincs feltüntetve a tápanyag érték, a gyártó, vagy a forgalmazó.
- Étrendünknek megfelelő szaloncukrot válasszunk, a szaloncukrok ugyanis tartalmazhatnak glutént, laktózt, állati eredetű összetevőket, kukorica alapú összetevőket.
- Kerüljük a túl sok (háromnál több) E-számot tartalmazó szaloncukrokat. A BIO szaloncukor E-szám mentes.
- Megbízható helyen vásároljunk. Már találtak fertőzött szaloncukrot.
- Minden csokibevonóval készült édesség, – így a szaloncukrok is -, tartalmazhatnak transzzsírsavakat. Ha kerülni akarjuk őket, válasszunk helyettük magasabb kakaótartalmú édességeket – ajánlja az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI).
- Fontos, hogy milyen édesítőszert tartalmaz. Természetes édesítőszereket részesítsük előnybe, mint a nyírfacukrot, eritritet, sztíviát, nádcukrot, kókuszcukrot.
Tudtad? A kókuszcukor glikémiás indexe 35 körüli. A kókuszcukor inulint tartalmaz, ami természetes prebiotikum. A kókuszcukor – más néven pálmacukor – a kókuszvirág nektárjából készült természetes édesítőszer. Kalória- és szénhidráttartalma közel azonos a hagyományos kristálycukoréval.
Nézd meg a www.biogombabolt.hu BIO SZALONCUKOR kínálatát.
Ganodermás csokoládés kényeztetés ünnepi pillanatokra. 4 ízben:
- Gluténmentes
- GMO mentes
- Laktózmentes
- Paelo diéta barát (kókuszcukorral)
- Bio belga csoki mázas falatok.
Kíváncsi vagy rá, hogy miért teszünk csokoládéba gombát? ITT olvasd el!
Kapcsolódó írások:
Bio szaloncukor! Egészséges és Finom! 5+1 egészséges összetevő.
Vélemény, hozzászólás?