Kézfertőtlenítés mértékkel! A túlzásba vitt kézfertőtlenítés káros hatásai:

Az utóbbi időben a fertőtlenítő kendők és gélek használata a mindennapjaink részévé vált, szinte elkerülhetetlen. A kézfertőtlenítés szükségességét halljuk mindenhol TV-ban, rádióban, reklámokban. Sajnos arra nem hívják fel a figyelmet, hogy a ha túlzásba visszük a használatukat, nem feltétlen fogják a hasznunkat szolgálni, még koronavírus idején sem!

Az alkoholos kézfertőtlenítő gyengítheti az immunrendszert.

Ez igen meglepő következmény, hiszen éppen azért ajánlott a kézfertőtlenítők használata, hogy elkerüljük a fertőzést. Az eltúlzott, túl gyakori használat miatt ez a visszájára fordulhat.

Az alkohol irritálhatja, kiszáríthatja, hámlasztja a bőrt, károsítja a bőrsejteket, és lebontja természetes védőrétegét, valamint vizet von el a bőrsejtektől, növeli bőrgyulladás kialakulásának az esélyét.

Ráadásul a kézfertőtlenítő gélek és kendők nagy része is tartalmaz biocid hatóanyagokat és egyéb olyan vegyszereket, amelyek szintén károsak az egészségünkre.

Ráadásul egyes esetekben bizonyos kézfertőtlenítők nem teljesítettek jobban a közönséges szappannál. Vagyis, amikor csak teheti inkább mosson kezet alaposan, 20-30 másodpercig, és ne kézfertőtlenítőt használjon!

Mit tehetünk bőrünk épségének megőrzéséért?

  1. Legyünk körültekintőek a kézfertőtlenítők vásárlása és használata során.
  2. Használjunk Bio és Natur kozmetikumokat. A bio összetevőkből készült kozmetikumok a természet erejével támogatják a megújulást.
  3. Hidratálni, hidratálni, azaz krémezzük be kezeinket minden egyes kézmosást követően!

Kozmetikai bio palettánkon a bőrének hidratációját, regenerációját elősegítő gyógynövény kivonatok és növényi olajok bőséges készletét találja meg termékeinkben.

Ganodermás Bio és Natur kozmetikumok

 

Forrás:

https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/egeszseg-es-szepseg/kezfertotlenito-vigyazzon-arra-mikor-hasznalja/

https://ovi-suli.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.