A Reishi gomba és a zöld tea szinergikus hatása

A Reishi gomba és a zöld tea tudományos kutatásai azt mutatják, hogy a gomba és a tea aktív összetevőinek kombinációja szinergikus hatásokat eredményez, amelyek gátolják a daganatok növekedését és késleltetik a szarkómával rendelkező egerek halálának idejét.

Mind a reishi gomba (Ganoderma lucidum; Lingzhi), mind a zöld tea már régóta előkelő helyet foglal el a kínai és más ázsiai országok hagyományos orvoslásában az egészség és a hosszú élet általános előmozdítása és a meghatározott betegségek kezelése érdekében. A legfrissebb tudományos kutatások megerősítették, hogy mind a test immunrendszerét javítják, mind a rák sokféle formájának kezelését és megelőzését segítik.

A kínai tudósok által készített új tanulmányban azt találták, hogy a gomba és a tea aktív összetevőinek kombinációja olyan szinergetikus hatásokat hoz létre, amelyek gátolják a daganatok növekedését és késleltetik a szarkómával egerekben elkövetett halál idejét.

Az első vizsgálatban az egereket először beoltották szarkóma sejtekkel. Majd egy csoportjuk alacsony, közepes illetve nagy adagokban kapott ganoderma gomba kivonatot tartalmazó terméket. Egy másik csoport alacsony, közepes, illetve nagy adagban ganoderma gomba kivonat  és zöld tea kivonat  kombinációját kapta. Egy kontrollcsoport egyik terméket sem kapott.  De a reishi és a zöld tea kivonatok kombinációjával végzett kezelés késleltette az állatok halálát a szarkóma befecskendezését követő első 12 napon belül, összehasonlítva azokkal az állatokkal, amelyek csak a ganoderma kivonatot tartalmazó terméket kaptak.

A rákmegelőzés vizsgálata céljából kidolgozott második tanulmányban az egészséges egerek csoportjai alacsony, közepes illetve magas Reishi kivonat dózist, vagy alacsony, közepes vagy nagy dózisú Reishi kivonat és Zöld tea kivonat kombinációt kaptak. Egy kontrollcsoport egyik terméket sem kapott.  14 napos kezelése után az egereknek szarkóma sejtek szuszpenzióját adták, miközben a kezelést folytatták. A 28. napon a bőr alatti szarkóma daganatokat eltávolították az egerekből és lemérték a súlyukat. A daganatok tömegét 45% -kal csökkentette a kombinált terápia, összehasonlítva a kezelést nem kapó egerek daganataival, ezáltal megerősítve a kettő együttes szinergiáját. (ilyen kedvező eredmény a csak reishi kivonatot szedő egereknél sem volt tapasztalható)

A cikk vezető szerzője, Dr. Jia-Shi Zhu a Pharmanex Kutató Intézetből (Utah, Provo) azt mondja, hogy ezek az eredmények a Reishi és a zöld tea kombinált felhasználásának terápiás értékeit mutatják mind a rák megelőzésében, mind az adjuváns kezelésben.

Forrás:

Az Amerikai Kísérleti Biológiai Társaságok Szövetsége. “A Reishi gomba és a zöld tea kivonata szinergikus hatást mutat a lassú szarkóma számára.” ScienceDaily. 2008. április 14.

www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080408175308.htm (elérhető: 2019. szeptember 12).

https://www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080408175308.htm

Minőségi Bio Zöld tea (Ceyloni): www.drganolife.hu

Kapcsolódó írások:

5 + 1 ok arra, hogy Zöld teát fogyasszunk

10 dolog amit nem tudtál a Ganodermáról

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.