5 + 1 ok arra, hogy Zöld teát fogyasszunk

Ganoderma gomba és a zöld tea kombinációja szinergikus hatású!

A zöld tea tele van antioxidánsokkal, amelyek az egész testünkre jótékony hatást gyakorolnak – például az agyunkra, az anyagcserénkre és az immunrendszerünkre is. És ez még messze nem minden.

1.) Véd a sejtszintű károsodástól

A zöld tea tele van polifenolokkal, például katekinekkel és flavonoidokkal, amelyek erős antioxidánsként működnek. Csökkentik a szabad gyökök szervezetünkre gyakorolt káros hatásait, ezáltal lassítják az öregedést, és sokféle betegség kialakulásának esélyét csökkentik.

2.) Támogatja az agy működését

A zöld tea nemcsak abban segít, hogy ébren tudjunk maradni, de agyunk is jobban fog tőle. Koffeint tartalmaz, de kevesebbet, mint a kávé, így nagyobb mennyiségben is fogyasztható. Ráadásul a zöld  teában lévő aminosavak támogatják az agy működését, így éberebbek leszünk, gyorsul a reakcióidőnk, és esetleges szorongásunk is csökkenhet.

3.) Serkenti a zsírégetést, és növeli a fizikai teljesítőképességet

Kutatások igazolják, hogy a rendszeres zöld tea-fogyasztástól hatékonyabb lesz az anyagcserénk, és több zsírt égetünk. A tea koffeintartalma miatt pedig a teljesítőképességünk is javulhat, így edzés előtt is ideális ital.

4.) Csökkentheti egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát

A zöld teában található antioxidánsok azért is hasznosak, mert védik a sejteket, ezáltal csökkentve az esélyét a káros sejtburjánzásnak, vagyis a ráknak. Különösen igaz ez a mellrákra, a prosztatarákra és a vastagbélrákra. Fontos tudni, hogy a zöld teába jobb, ha nem keverünk tejet, mert csökkenti a benne lévő antioxidánsok hatékonyságát.

5.) Jót tesz a száj egészségének

A zöld teában a katekinek képesek elpusztítani bizonyos vírusokat és baktériumokat is, így óvják a száj, az íny és a fogak egészségét.

+1  Segíthet fenntartani az egészséges testsúlyt

Anyagcsere serkentő hatása miatt hosszú távon a zöld tea sokat segíthet a súlyvesztésben, illetve az egészséges testsúly fenntartásában. Kutatások igazolják, hogy különösen hatékony a hasi zsírpárnák elégetésében.

Forrás: https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/a_zold_tea_hatasai/20170713112025

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.