“Boldog has, boldog agy” Válaszd a minőségi bio csokoládét!

Kíváncsi vagy rá, hogy miért teszünk csokoládéba gombát?

Először egy kis csokoládé történelem:

A Theobroma cacao (kakaófa) gyümölcse és a termésének magjai a kakaóbabok, melyek nélkül nem létezhetne csokoládé.

A Dél-Amerikában őshonos kakaóbabot először a maják, később az őket leigázó aztékok használták vallási szertartásaikhoz, feltehetően ezért lett később a kakaófa növénytani latin neve Theobroma cacao (a görög eredetű név jelentése: „istenek eledele”).

„Aki azt mondja, hogy a csokoládét nem szereti, az nem mond igazat!”- Einstein

A csokoládéban tryptophan van, ami növeli a (boldogság jelző) szerotonin termelődését az agyban. Ezzel együtt a csokoládénak pozitív hangulat fokozó hatása is van. Ennek kiváltására elég már a csokoládé illata is.

Mértékkel a csokoládé is lehet egészséges főleg, ha más természetes hatóanyagokkal párosítják.

De még is mit keres a csokoládéban a gomba?

  • Ganoderma gomba: “A kínai népi gyógyászatban már vagy 4000 éve ismerik” “Kínában ling zhi vagy shih a neve, ami annyit jelent, hogy a halhatatlanság növénye, illetve mágikus növény.” (Jan Lellei: A gombák gyógyító ereje.)
  • A ganoderma gomba és a minőségi keserű csokoládé erősítik egymás jótékony hatását.
  • Szívügyünk az egészséges bio termékek megismertetése és elfogadtatása.

Ismerd meg a Dr Ganolife bio csokoládés szeleteket!

Egészséges összetevők:

  • Bio étcsokoládé: Mint azt idáig a tudósok kiderítették, a csokoládé jó a szívnek, a vérkeringésnek és az agyunknak is.
  • Ganoderma gomba por: kis mennyiségben, hogy a gyermekek számára is fogyasztható legyen.
  • Természetes  ízesítető: málnapor, kurkuma por, kókuszreszelék, bio arabica kávé
  • Riszszirup:A rizs igen népszerű köret, de tudtad, hogy édesítőszer is készülhet belőle? Ráadásul egészséges!
    A finomított fehér cukorral szemben a maltóz 1-1,5 órán át emésztődik a szervezetben, az összetett szénhidrátok pedig 3-4 órán keresztül látnak el energiával.  Ásványi anyagokat tartalmaz, mint például cink, magnézium, kálium, foszfor, mangán, valamint B-vitamin is található benne.
  • Kókuszcukor: A kókuszcukor ellenben a hagyományos szacharózzal természetes, feldolgozatlan, szűretlen, nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat és fehérítetlen. További kedvező hatása, hogy semleges a pH-értéke, így se nem savasít, se nem lúgosít. A glikémiás indexe is sokkal kedvezőbb, mint a hagyományos cukoré, így a vércukorszintben sem hoz kiugrást, mint a cukor. A GI indexe 35, míg a mézé 55, a cukoré pedig 68.
  • Kókuszolaj: A kókuszolaj a trópusokon őshonos kókuszpálma magjának szárított beléből kisajtolt növényi olaj.
    “A kókuszzsír összetétele különleges a zsiradékok között. A többi növényi eredetű zsiradékkal szemben több mint 90%-ban tartalmaz telített zsírsavakat, ezen belül pedig nagy arányban tartalmaz közepes szénláncú zsírsavakból álló triglicerideket (olyan zsírsavakat amelyek 6-12 szénatom összekapcsolásával keletkeznek). Ez utóbbi azért fontos, mert a közepes szénláncú zsiradékok könnyebben felszívódnak a szervezetben és gyorsabban is “keletkezik” energia belőlük” – mondja a szakértő.
  • Tápióka keményítő: A hagyományos liszt termékekkel ellentétben a  Tápióka gluténmentes, diómentes és szójamentes. Nem okoz problémát a  gluténérzékenység vagy dióallergiás emberek számára.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.