Vadas gombamártás

 

 

 

Hozzávalók:

 

  • marék szárított szilva
  • 1 dl vörösbor
  • kb. 30 dkg gomba (finom barna csiperkéből, déli tőkegombából, laskagombából, én több féle gombából készítettem)
  • 1 evőkanál áfonyalekvár
  • bors
  • vadas sült szaftja (Ha ép nem készül vadas, akkor egy kevés füstölt szalonnát  felkockázok, serpenyőbe teszem és zsírjára sütöm. A pörcöket kiveszem. A kis fej vöröshagymát megpucolok, felaprítom és üvegesre sütöm. 1 gerezd fokhagymát felaprítok, vagy lereszelem és hozzá keverem és kész az alapom.)
  • tejszín (én bio zabtejszínt használtam)

 

Elkészítése:

  • a marék szilvát egy kis fazékban felöntöm a vörösborral és a szilvát puhára főzöm.
  • A gombákat felaprítom a kisebb fejeket egészben hagyom.
  • A vadas sült szaftját egy fazékba teszem. Hozzáöntöm a vörösboros szilvát és a gombát. Kezdetben többször megkeverem míg a gomba össze nem esik, majd sózom, borsozom. Mikor majdnem kész belekeverek 1 kanál áfonya lekvárt. A végén beleöntöm a tejszínt. Megvárom míg a tejszínnel újra felforr és kész is.
  • Gluténmentes lisztel burgonya krokettet készítettem.
  • A vadas sülhöz félkész állapotban bébilaskagombát tettem és szeletelt shiitake gombát szórtam, úgy sütöttem készre.
  • Vadas gombamártást sült szarvas gerinccel, krokettel és áfonyalekvárral tálaltam. Természetesen önmagában egy kis krokettel is nagyon ízletes.

Szárított barna csiperke és déli tőkegombából is elkészítheted!

www.biogombabolt.hu

Jó étvágyat!

Kapcsolódó írások:

Szárított Barna Csiperkével bővült a Biogomba termékcsalád

9 OK, HOGY TÖBB GOMBÁT FOGYASSZUK

Az élet kalapos angyalai

Miért együnk gombát télen is?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.