Vadas gombamártás
Hozzávalók:
- marék szárított szilva
- 1 dl vörösbor
- kb. 30 dkg gomba (finom barna csiperkéből, déli tőkegombából, laskagombából, én több féle gombából készítettem)
- 1 evőkanál áfonyalekvár
- bors
- só
- vadas sült szaftja (Ha ép nem készül vadas, akkor egy kevés füstölt szalonnát felkockázok, serpenyőbe teszem és zsírjára sütöm. A pörcöket kiveszem. A kis fej vöröshagymát megpucolok, felaprítom és üvegesre sütöm. 1 gerezd fokhagymát felaprítok, vagy lereszelem és hozzá keverem és kész az alapom.)
- tejszín (én bio zabtejszínt használtam)
Elkészítése:
- a marék szilvát egy kis fazékban felöntöm a vörösborral és a szilvát puhára főzöm.
- A gombákat felaprítom a kisebb fejeket egészben hagyom.
- A vadas sült szaftját egy fazékba teszem. Hozzáöntöm a vörösboros szilvát és a gombát. Kezdetben többször megkeverem míg a gomba össze nem esik, majd sózom, borsozom. Mikor majdnem kész belekeverek 1 kanál áfonya lekvárt. A végén beleöntöm a tejszínt. Megvárom míg a tejszínnel újra felforr és kész is.
- Gluténmentes lisztel burgonya krokettet készítettem.
- A vadas sülhöz félkész állapotban bébilaskagombát tettem és szeletelt shiitake gombát szórtam, úgy sütöttem készre.
- Vadas gombamártást sült szarvas gerinccel, krokettel és áfonyalekvárral tálaltam. Természetesen önmagában egy kis krokettel is nagyon ízletes.
Szárított barna csiperke és déli tőkegombából is elkészítheted!
www.biogombabolt.hu
Jó étvágyat!
Kapcsolódó írások:
Szárított Barna Csiperkével bővült a Biogomba termékcsalád
9 OK, HOGY TÖBB GOMBÁT FOGYASSZUK
Az élet kalapos angyalai
Miért együnk gombát télen is?
Vélemény, hozzászólás?