Tudtad, hogy stressz esetén a kávé inkább megnyugtat?!

Kávézás közben megállunk egy kicsit. Átadjuk magunkat az íz és az illat élvezetének. A meleg nedűt kortyolgatva felmelegszik a lelkünk is. 🙂

Ha már kávé akkor legyen még egészségesebb. Mit szólnál egy Bio Ganodermás Arabica kávéhoz?

 

A koffein felpörget, a ganoderma gomba szerves germánium tartalma növeli a véroxigén szintet, ezért jobban tudsz majd koncentrálni, ráadásul stimulálja a stressz hormonokat is, amik meg szépen vissza fogják húzni éles kis karmaikat.

Plusz energia  képes javítani a hangulatodon is. Úgyhogy ha eddig még nem tetted volna, ideje áldoznod a kávé oltárán.

A ganoderma gomba szerves germánium  és Béta glükán tartalma segíthet immunrendszered karbantartásában is.

Antioxidáns hatás

Egy 2005-ös amerikai kutatás eredményei szerint a kávéban található antioxidánsok könnyebben felszívódnak a szervezetbe, mint a gyümölcsökben és zöldségekben lévők. A forró kávé segíti a ganoderma gomba értékes összetevőinek hasznosulását a szervezet számára.

Segít kezelni a stresszt

A kávénak már az illata is megnyugtat, segít elűzni a stresszt, és jobb kedvre derít. A Szöuli Egyetem kutatói patkányokkal kísérleteztek: alvásmegvonással stresszt generáltak náluk, majd megnézték, hogyan reagálnak a kávé aromájára. Ennek eredményeképp változásokat vettek észre azon, az agyban található fehérjék működésében, amelyek kapcsolatban állnak a stresszel. Így, ha szeretnénk legalább éjszakára megszabadulni a stressztől, és nyugodtan aludni, érdemes egy kis zsákban kávészemeket tennünk az éjjeliszekrényre.

Ganodermás kávé: http://www.drganolife.hu/termekek/ganodermas_kavekulonlegesseg

Tudj meg többet a Ganoderma gombáról: https://www.gombavarazs.hu/blog/2019/02/15/10-dolog-amit-nem-tudtal-a-ganodermarol-2/#more-245

Kapcsolódó írások:

Tudtad, hogy a ganoderma szerves germánium tartalma növeli a vér oxigéntelítettségét?

Mit keres a Ganoderma gomba a kávéban?

5 szempont, hogy milyen kávét válassz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.