- 2 ek kókusz olaj
- nagy marék póréhagyma (nem írok darabot, mert nagyon különböző méretű a póréhagyma)
- szárított barna csiperke kb. 15 g. (Én a Biogomba Bio Barna Csiperkéjét használtam)
- 1 tk só
- bors
- 1 csésze rizs (Ha lehet kerek szemű. Nekem pont nem ilyen volt itthon.)
- 4 dl húslevesalaplé, vagy zöldségalaplé
Elkészítés
-
- Egy kis tálba öntjük a szárított gombát, felöntjük langyos vízzel és kb. fél órát áztatjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a megtisztított, felszeletelt pórét. Lefedve kb. 10 percig pároljuk, míg a zöldség megpuhul.
- Hozzáadjuk az előre beáztatott gombát, és 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a rizst. Felöntjük az alaplé felével, és kis lángon kevergetve főzzük 15 percig. Felöntjük a maradék alaplével, lefedjük, és további 15 percig pároljuk. Mivel nekem nem kifejezetten rizottóhoz való rizsem volt itthon, így a kívánt puha krémes állag eléréséhez több alaplére volt szükségem mint az előírt.
- Egy kis tálba öntjük a szárított gombát, felöntjük langyos vízzel és kb. fél órát áztatjuk.
Én gluténmentes paprikás lisztbe forgatott sült hallal tálaltam. Jó étvágyat!
Kapcsolódó írások:
Szárított Barna Csiperkével bővült a Biogomba termékcsalád
9 OK, HOGY TÖBB GOMBÁT FOGYASSZUK
Vélemény, hozzászólás?