Mit keres a Ganoderma gomba a kávéban?

 

 

Imádom a kávét és vele a kávézás szertartását. Érezni a finom illatot, a meleg érintést, a kávé aromáját. El sem tudtam képzelni, hogy lemondjak a főzött kávé nyújtotta élvezetről valami lúgosító kávé miatt.

 

Az első találkozásom a ganodermás kávéval gyötrelem volt. Adalékanyaggal felturbózott édes lötty nekem, aki a presszó kávé szerelmese. Csak azért igyak ilyet, mert állítólag egészséges. Mitől lenne egészséges? 🙁

Jött az első áttörés. A ganoderma gomba már nem volt idegen. Bio gazdaságunkban 10 éve termesztjük. Immunrendszer, idegrendszer támogató hatását magamon is tapasztaltam. Egyenlőre a főzött kávé maradt, de egy mokkáskanál ganoderma gomba őrleményt  minden reggel a kávémba került.

Miért a kávéba? Egyszerű: a ganoderma gomba kesernyés íze a kávéban nem észrevehető. A jó minőségű mikró őrlemény pedig kellően elkeveredik, csak az utolsó kortynál kell ügyelni, hogy ne maradjon a csésze alján. A ganoderma gomba hatóanyagait nem károsítja a forró folyadék, sőt segíti a hatóanyagai hasznosulását.

A gomba pipa.

Na, de a kávéból nem engedek. Erre jött a gondolat, hogy mi is csináljunk ganodermás kávét. Na ne! Az gáz, ha a saját termékemet nem fogyasztom. Most mi legyen. Egy kedves partnerünk meg mentett. Előállt egy fagyasztva szárított bio oldódó Arabica kávéval. Hihetetlen, de az íz megmaradt.

Az eredmény:

1. Bio minősítésű kávé megbízható forrásból származik, ellenőrzött, szervmaradvány mentes.

2. A fagyasztva szárított eljárással készített oldódó kávé jobban megőrzi a kávé aromáját, színét  viszont a savanykás ízért és a gyomorégésért felelős csersav tartalmat a megfelelő mértékben kivonták belőle.

3. A ganoderma gombát is tartalmazó kávé kevésbé savas.

4. A ganoderma gomba semlegesíti a kávé negatív hatásait, nem dobogósítja meg a szívet.

5. A ganoderma gomba természetes összetevője a szerves germánium, mely növeli a véroxigén szintet, így a gombát tartalmazó kávé hosszabb távon érezteti hatását.

Ganodermás kávé:http://www.drganolife.hu/termekek/ganodermas_kavekulonlegesseg

Tudj meg többet a Ganoderma gombáról: https://www.gombavarazs.hu/blog/2019/02/15/10-dolog-amit-nem-tudtal-a-ganodermarol-2/#more-245

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.